Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozpoznawanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zacznę od tego co chciałbym uzyskać. Chcę aby program rozpoznał w grze 3D co ma teraz zrobić. Jeśli widzi dajmy kwadratową szafke (kwadrat,na każdej ścianie jest taka sama tekstura) ma coś zrobić.

Probowałem Imagesearch ale nie dałem rady.Zapytacie dlaczego? Otóż stojąc prosto przed nią i szafka będzie taka jak na obrazku znajdzie.Ale chodzi o to że nie zawsze stoi idealnie prosto a co jeszcze daje nam jeden gwóźdź do trumny inne oświetlenie(można dać tolerancje). Mogę zmienić teksture szafki lecz oświetlenie jest zmienne i kąt patrzenia również,ewentualnie czy jest opcja rozpoznawanie dzwięków w autoti(pewnie nie).

Moje pytanie:Czy jest możliwość aby to wykonać?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Ale w jaki sposób skoro oświetlenie jest inne? A zarazem inny kolor .

1387536187-U112334.png

Opublikowano

no tak ale problem w tym że tam jest wiele przedmiotów więc żeby nie wykrywało innych...

1387536187-U112334.png

Opublikowano

i połączysz to z baza danych obiektów by umożliwić rozpoznawanie obiektu pod rożnymi kątami

hmm... banalnie proste ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Do kolegów z góry mam pytanie. Czy moglibyście mi napisać bądź podlinkować coś na temat "rozpoznawania obiektów na obrazie w oparciu o sieci neuronowe". Zajmuje się programowanie już sporo czasu, ale z taką metodą (o ile można to tak nazwać) nie miałem przyjemności. Chętnie bym się podszkolił w tym temacie :E

Opublikowano

wystarczy, że napiszesz odpowiedni algorytm do rozpoznawania obiektów na obrazie w oparciu o sieci neuronowe!

i połączysz to z baza danych obiektów by umożliwić rozpoznawanie obiektu pod rożnymi kątami

hmm... banalnie proste ;)

Nie wiem czy chcecie mi pomóc czy robicie sobie ze mnie jaja <3

Bo to musi być BANALNIE PROSTE bo nawet nic nie zrozumiałem ^^

Jest to wykonalne/Czy potrafi ktoś pomóc?

1387536187-U112334.png

Opublikowano

dla magistra po studiach w tym kierunku było by trudno napisać takie coś samemu

dla przykładu masz profesjonalne programy do OCR kosztujące krocie a tylko odczytują pismo

wyszukiwarkę obrazków czy twarzy na google

itp

jeżeli by istniał dla autoit przynajmniej podstawowy kod do OCR w wykrywaniu obrazów to można było by to przerobić ale nie istnieje takie coś w tej skali i w ten sposób jak chcesz mieć

no chyba że ktoś się pokusi o napisanie i zintegrować autoit z api google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale wracając na ziemie nie można czegoś takiego zrobić? Mi chodzi o najbanalniejsze z najbanalniejszych rozwiazań dla tego.

Porównanie dzwięku też pewnie nie ma czegoś takiego xD Albo inny sposób aby to rozwiązać? Nie koniecznie bot a może jest jakiś pomysł na który ja nie moge wpaść

1387536187-U112334.png

Opublikowano

nomadmemory i obsługa pamięci. większość botów działa właśnie na tego typu metodach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra,aż tak bardzo mi to nie potrzebne aby grzebać z piekle za tym.Dzięki chociaż za chęci pomocy.

1387536187-U112334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...